2012-04-05 15:59:06• hírek • Szatmár.ro

Mindenkinek jutott csokinyuszi

A vártnál is több gyermeket vonzott a Kossuth-kertbe a Szatmárnémeti RMDSZ által szervezett húsvéti tojáskeresés. A kicsik csapatokban próbálták a legtöbb zöldre festett tojást megtalálni az egykori Közfürdő környékén. A legjobban szereplő csapatokat és a résztvevő gyerekeket dél körül Csehi Árpád és Ilyés Gyula jutalmazta.

A Szatmárnémeti RMDSZ önkéntesei már a kora reggeli órákban közel ötszáz zöldre festett, RMDSZ-logóval felmatricázott tojással érkeztek a Kossuth-kertbe, hogy a 10 órára meghirdetett húsvéti tojáskeresésre mindenik kellőképpen el legyen bújtatva. Fák tövébe, bokrok alá, kerítés tövébe is jutott a rengeteg tojásból. Kilenc óra körül pedig megérkeztek az első iskolás, óvodás csoportok is. Mindenki izgalomban égett, a kicsik türelmetlenül várták, hogy átvehessék a speciális papírzacskókat, s hogy elindulhassanak a nagy kutatásra.

Aztán eldördült a képzeletbeli startpisztoly, a gyerkőcök pedig megrohamozták a legjobb tojáslelőhelynek vélt területeket. Egyik csapat ügyesebb volt mint a másik, az első helyezettek pedig a 13-as Számú Óvoda tanulói lettek: a 23 gyerkőc összesen 121 tojást gyűjtött össze alig fél óra alatt. A második helyen a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont elsősei végeztek 99 meglelt tojással, a harmadik helyezett 10-es Számú Általános Iskolás diákok 87-et, a negyedik Hám János-os másodikosok pedig 69 tojást találtak meg.

A legjobban szereplő csapatokat Ilyés Gyula polgármester és Csehi Árpád megyei tanácselnök jutalmazta: minden gyermek kapott csokinyuszit, csapatonként pedig egy nagyobb édesség-csomagot is elvihettek. Persze a kevesebb tojást begyűjtők sem távoztak üres kézzel, ugyanis az RMDSZ jelöltjei őket is csokival lepték meg.

Jól sikerült a tojáskeresgélés

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: